HJULSKIFTE

Få hjulskifte og kør med vinterdæk eller sommerdæk

Når sæsonerne skifter, bør hjulene på din bil gøre det samme - derfor tilbyder vi hjulskifte hos Ekstrand Garage. Men hvordan ved du, hvornår tiden er inde til at få skiftet til sommerdæk eller vinterdæk? Er det egentligt også nødvendigt og hvad siger lovgivningen? 

   

Hvorfor skal jeg skifte til vinterhjul?

Selvom Danmark nogle gange har milde vintre, så plejer der altid at komme dage med sne og is, hvilket betyder spejlglatte veje. Generelt får vi mange dage, hvor temperaturen er i nærheden af eller under frysepunktet, og her er det decideret farligt at køre med sommerdæk. Vi anbefaler at man booker sig et hjulskifte, for at opnå et bedre vejgreb på glatte og kolde veje, mindske risikoen for at skride ud i sving og næsten halvere sin bremselængde.

Hvornår skal jeg skifte til vinterhjul?

Mange kender til udfordringerne på vejene, når det bliver gråt udenfor og vinteren banker på døren. Dette er også hvorfor ventetiden på værkstederne bliver betydelige længere. Men at få foretaget hjulskift for tidligt, for at undgå trængslen, vil koste mere på benzinbudgettet og slide dine vinterdæk hurtigere end sommerdækkene.

Så det kan ikke anbefales at du skifter alt for tidligt, også selvom både brændstoføkonomien og kørekomforten ved vinterdæk er blevet væsentlig forbedret i de seneste par år. Så når vejrudsigten begynder at snige sig ned på en 5-7 grader eller derunder nogle dage i træk, så er det nu, at man skal booke sig en tid til hjulskifte, så man kan få de nye hjul på inden frosten rigtigt sætter sig ind.

Hvorfor skal jeg skifte til sommerhjul?

Allerede ved de 7 varmegrader virker sommerdæk bedre end vinterdæk. Du får bedre bremselængde på våd vej, bedre vejgreb på tør vej og så slides dine sommerdæk også mindre. I modsætning til sommerdæk så er gummiblandingen i vinterdæk ikke fremstillet til høje temperaturer, hvorfor dine vinterdæk langt hurtigere slides ned, hvis du kører på dem i varmere temperaturer.

Hvornår skal jeg skifte til sommerhjul?

Det er ofte i løbet af april, at der er travlt med hjulskifte på værkstedet, når vi skal til at have sommerdæk på. Hold øje med temperaturen – og book dit hjulskifte i god tid, så du undgår trængslen!

 

RING PÅ TLF: 39 66 20 25 og book din tid!!