FERIEKLAR BIL?

Læs vores tjekliste og få gode råd med på vejen!

 Hvad skal man være opmærksom på, så både du, din familie og jeres bil kan være ferieklar. 

Du kan selvfølgelig også bare vælge at stresse helt af og få bilen serviceret af os. Så ordner vi det hele for dig!

 

- tjeklisten

Hvis der ikke er tid til et serviceeftersyn inden feriestart, er der stadig flere ting, du selv kan gøre for at få din bil klar. Læs mere om, hvordan du får bilen klar til feriens ture i ind- og udland.

  • Tjek aircondition

Fjerner duggen sig langsomt på ruderne? Larmer dit airconditionanlæg mere normalt? Eller er det kun den ene side af bilen, der bliver kølig? I så fald er der noget, der tyder på, at dit airconditionanlæg skal have et service og få fyldt kølemiddel på. Tag fat i os – så får vi dig køligt videre!

  • Tjek dækmønster

Du har formentlig allerede haft et hjulskifte og gået fra vinterdæk til sommerdæk. Men hvordan ser dækmønsteret ud på dem. Dybden på dækmønsteret skal være minimum 1,6 mm men f.eks. FDM anbefaler minimum 3 mm. Hvis I skal ud på den store kør-selv-ferie og lægge tusindvis af kilometer bag jer, så vil det være en god idé med minimum 3 mm, så I er sikre på at dækkene kan klare den lange tur.

  • Tjek dæktrykket

Hvis bilen skal være tungt pakket, skal dæktrykket som regel også være højere. Det rigtige dæktryk finder du i bilens instruktionsbog eller på en mærkat i tankdækslet, på en dørstolpe eller lignende steder på bilen.
Rigtigt dæktryk har betydning for din sikkerhed og dit forbrug af brændstof.

  • Tjek olie, bremsevæske eller sprinklervæske

Inden man skal ud og køre langt, bør man altid tjekke olie, bremsevæske og sprinklervæske. Se om der er nok i, og fyld ellers op hjemmefra.
Generelt er det altid en god idé at tjekke oliestanden på bilen efter hver 1.000 kørte kilometer – og altid inden du kører på ferie.

  • Tjek vinduesviskerne

Selvom det er sommerferie, er der ingen garanti for, at solen altid vil skinne. Tjek vinduesviskernes tilstand, og skift dem, hvis de trænger til det.

  • Tjek Lys

Det er vigtigt både at kunne se og at blive set ude på vejene, og derfor er det ligeledes vigtigt at få tjekket bilens lys. Lav derfor et tjek af alle lygterne rundt omkring bilen, og tag evt. et ekstra sæt pærer med.

  • Tjek sikkerhedsudstyret

I Danmark skal du som minimum altid have en advarselstrekant i bilen, men hvis du skal udover landets grænser, skal du sætte dig ind i de landes regler, du skal besøge, da de varierer.
I mange europæiske lande er det obligatorisk at medbringe både advarselstrekant og sikkerhedsveste.

Tilbage til blog